Zoek op printer

Zoek op cartridge

Support & FAQ

WECARE verkooppunten

Blog & nieuws

Reactie ARMOR op geblokkeerde HP printers: met onze cartridges geen probleem

Het is al langer bekend. OEM’s die er alles aan doen om de werking van alternatieve cartridges in hun printers te hinderen. Meestal werd dit aan de hand van patenten gedaan maar nu wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde "firmware" updates en aanpassingen in de software van de printer. ARMOR reageert op de berichtgeving in de afgelopen dagen over blokkade van diverse HP printers. Dit vraagt namelijk om enige nuancering.

ontwikkelde chip

Frans Hondmann van ARMOR geeft aan niet verrast te zijn door de gebeurtenissen maar wel door de nieuwsontwikkeling. “Het betreft namelijk niet alle alternatieve merken en het gaat om een beperkt aantal printers. De cartridges van ARMOR, zowel het eigen merk weCare als de diverse private labels, melden geen storingen. Dit is dankzij de chip die ARMOR gebruikt. Deze chip is dusdanig ontwikkeld dat de communicatie met de printer moeiteloos verloopt en niet gestoord wordt door aanpassingen in software of firmware updates.”

patenten

ARMOR heeft altijd de patenten van OEM’s gerespecteerd en hiermee ook veel geïnvesteerd in research en development van haar producten. Hierdoor ontdekte de onderzoekers al in een vroeg stadium het belang van een goed ontwikkelde chip. ARMOR heeft de OEM chip vervangen door de huidige eigen chip waardoor meldingen voorkomen worden en het juiste inktniveau van de cartridge wordt aangeven. In een onlangs uitgevoerde test van de Consumentenbond kregen deze chips een hoge waardering. Met het predikaat “Beste Koop” voor de alternatieven voor de HP301XL wordt de  kwaliteit en betrouwbaarheid van de ARMOR cartridges in hetzelfde onderzoek bevestigd.

onnodig moeilijk

Frans Hondmann vermoedt dat met het nieuws rondom de blokkades van HP er meer aandacht komt voor de praktijken van OEM’s om het de alternatieve merken moeilijk te maken. “Ook al betreft het een beperkt aantal leveranciers van alternatieve cartridges, het schaadt nu niet alleen meer de producenten maar ook de consument.” ARMOR verwacht overigens niet dat zich nog veel consumenten zullen melden met storingen omdat de betreffende HP printers business inkjetprinters zijn die over het algeen minder gebruikt worden door de consument. Maar zeker ook voor zakelijke printers is het belang om zich te orïenteren op de juiste producten die garant staan voor probleemloos printen.

Indien u meer informatie wenst over dit onderwerp of in het algemeen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bekijk alle berichten