Blog & nieuws

Test Consumentenbond onderbouwt claim weCare

Geen OEM cartridge maar 'the best of the rest'. Hiermee promoot ARMOR haar eigen merk weCare. Deze claim wordt nu onderbouwd door een recente test van de Consumentenbond waarbij weCare als beste alternatief is getest.

vergelijk door Consumentenbond

In de deze maand gepubliceerde test van de Consumentenbond worden orginele HP, Brother, Canon en Epson cartridges vergeleken met 7 alternatieve cartridges. Criteria van de test zijn: prijs, probleemloos printen, kosten, kwaliteit en hoeveelheid prints. De prijzen van de orginele cartridges liggen ver boven die van de alternatieve producten. Maar is de kwaliteit dan ook beter? Dit blijkt niet het geval. De test laat zien dat er met weCare probleemloos geprint kan worden en dat de kwaliteit goed is terwijl er meer mee geprint kan worden dan met origineel.

beste koop

De weCare cartridges scoren het beste van de overige geteste alternatieven en worden direct na het origineel gerankt. Het weCare alternatief voor de HP 301XL zwart én kleur komt als «beste koop» uit de test. Bij het printen van een foto op fotopapier op de Canon Pixma MG3650 scoort weCare met een 8,2 voor kwaliteit zelfs beter dan de originele Canon cartridge (7,9).

best of the rest

Waarom is deze test belangijk voor weCare? Commercial director Frans Hondmann : «Deze test van de Consumentenbond onderstreept wat weCare reeds jaren claimt, wij zijn ‘the best of the rest’. De kwaliteit van weCare ligt in lijn met de originele cartridges en boven die van nagenoeg alle andere alternatieven. Dit betekent dat de consument met onze cartridges gegarandeerd is van prints van hoge kwaliteit maar hiervoor minder betaalt. Het beste alternatief dus.

patent

De test toont aan dat bij online verkoop de afkomst, en daarmee de kwaliteit, van de cartridges steeds ondoorzichtiger wordt. Frans Hondmann reageert hierop : «De alternatieve cartridges komen veelal uit China. Bij dergelijke producten is de kwaliteit een groot vraagteken en worden patenten van OEM vaak niet gerespecteerd. Met als gevolg dat hierdoor ook afnemers van deze producten risico lopen. Dit is bij weCare niet het geval. Onze producten zijn van gecertificeerde Europese productie waarbij patenten gerespecteerd worden.»   

inktniveau indicator

Het testpanel liep tijdens de test aan tegen de diverse meldingen die op het scherm verschenen na installatie van een alternatieve cartridge. Deze meldingen kunnen meestal weggeklikt worden maar worden als hinderlijk ervaren. In de publicatie wordt dan ook waardering uitgesproken over de nieuwe chip waar diverse weCare cartridges van zijn voorzien. De chip zorgt ervoor dat er geen onjuiste pop-ups meer verschijnen en dat het aangegeven inktniveau klopt met wat er in de cartridge zit. De meeste nieuwe weCare alternatieven voor Canon en HP zullen, waar mogelijk, worden voorzien van deze chip. De betreffende cartridges zijn te herkennen aan een gele sticker op de verpakking met de aanduiding: «met inktniveau indicator».

respect voor mens en milieu

De test van de consumentenbond brengt duidelijk aan het licht dat het vaak onnodig is om meer te betalen voor een origineel product maar dat er wel degelijk verschil in kwaliteit is onder de diverse alternatieve cartridges. Maar op nog een belangijk punt scoort weCare beter. Vele producenten hebben geen oog voor het milieu en recyclen weinig tot niet terwijl het beperken van onze afvalstroom steeds belangrijker wordt. Met dit aspect houdt weCare rekening: bruikbare lege cartridges worden geschikt gemaakt voor hergebruik. Onbruikbare cartridges worden 100% gerecycled. Hiermee blijkt weCare op meerdere fronten het betere alternatief te zijn.

Bekijk alle berichten